-mięso z kurczaka (może być oddzielona ze skrzydełek, udek albo tak jak ja zrobiłem z filetów drobiowych)
-2 łyżki skrobi kukurydzianej
-musztarda
Cała skrobia ma zbrązowieć i się skruszyć, jeżeli jest gdzieś białe to trzeba wodą pokropić albo pędzelkiem "przemyć".
Podczas oczekiwania na mojego chrupiące kurczaka w panierce pomyślałem o jakimś dodatku i sosie czosnkowym który mi zawsze pasuje do tego typu dań.
Sos czosnkowy bardzo łatwo się robi, potrzeba kilka ząbków czosnku, 0,2l jogurtu naturalnego, przyprawy (ja dodaje pieprz i oregano), czosnek obieramy i gnieciemy do jogurtu dodajemy przyprawy i wuala mamy sos czosnkowy. Dla leniwych polecam blender :-]
Jako że jestem w fazie II dodałem sobie posiekaną kapustę pekińską, a na to polałem sosem czosnkowym.
Powiem szczerze podczas zaglądania do moich "skrzydełek w panierce" miałem duży dystans ze względu na przypalenia jakie miałem oraz to że skrobia do końca nie była taka krucha jak to w opisie i całość wyglądała średnio zachęcająca, jednak całość uznaje za dobry przepis który trzeba troszkę doszlifować.
Kurczak w panierce jak danie było dobre, dałbym bardzo dobre ale czegoś mi brakowało :-/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz